Kommer Bitcoin-priset att sjunka under 10 000 dollar igen? Tjurar väntar på att ladda upp ammunition

Kommer Bitcoin-priset att sjunka under 10 000 dollar igen? Tjurar väntar på att ladda upp ammunition

Bitcoin-priset har tveksamt testat det avgörande $ 10.000-stödet bara för att möta mer köpaktivitet från tjurarna. Med traditionella marknader och kryptomarknader som blöder kraftigt kommer stödet nu äntligen att grotta för att ta BTC / USD-paret under $ 10.000-nivån.

Kryptokungen har överlevt en tumultig helg och har knappt 10 200 dollar. Helgkartorna domineras av downwick-ljus i timlistor. Andra kryptovalutor fungerar inte heller så bra. Ether bokade lägst $ 300 efter att ha glidit ner de senaste dagarna konsekvent. Många kryptoinvesterare är oroliga för den växande DeFi-marknaden som närmar sig det olyckliga bubblstadiet. Men vad betyder allt detta för Bitcoin-priset? Låt oss ta reda på.

Bitcoin-priset har gått in i en okänd fas

Altcoin-rally når redan stratosfäriska nivåer och priserna motiverar inte markens verklighet i projekten. Även om det var en typisk kryptomarknadsvecka med all sin volatilitet, har marknadsåtgärden överraskat många handlare. I vad som kan vara början på den kalla kryptovinteren undrar investerare om Bitcoin-priset kan ge lite tröst.

Bitcoin Lifestyle priset har sjunkit nästan 21 procent under de senaste två veckorna. BTC / USD-paret lade upp en lägsta nivå på 9 850 dollar den 5 september bara för att studsa tillbaka något och handla över $ 10 200- nivån. Den flyktiga prisåtgärden har skapat det som många investerare kallar Bart-mönstret.

Konventionellt betyder ett Bart-mönster en „pump-and-dump“ -period där priset stiger och faller upprepade gånger bara för att handla runt medelvärdet. Det som är oroande är att när kryptovalutakungen gör ett så obeslutsamt mönster ser andra kryptotillgångar också sårbara ut. Bart-mönstret tillsammans med stora volymer har potential att skaka hela altcoin-utrymmet.

Bitcoin-priset uppgick till högst 12 450 dollar, vilket kan betraktas som en topp i Bart-mönstret. Att identifiera botten är avgörande för att veta början på nästa tjurrally.

CME-klyftan har nyckeln

Eftersom Bitcoin är tillgängligt för handel dygnet runt ger CME-klyftan ett intressant studieområde. CME är stängd i en timme dagligen, vilket gör det nödvändigt att godkänna handeln nästa dag. Beställningar som gjordes när CME stängdes kan fyllas under en tid och därmed skapa ett gap.

CME-gapintervallen kan ibland skapa ett gap på $ 50 i Bitcoin-priset. Om priset sjunker och berör prisnivån för ofyllda order kan de fyllas under prisfallet. Bitcoin-priset har dock sjunkit kraftigt de senaste dagarna.

Gapet som observerades den 24 juli uppgår till cirka 9665 dollar, vilket är ungefär 200 dollar blyg för det senaste lågpriset från BTC / USD-paret. Om det finns betydande beställningar väntar i regionen $ 9665 kan veken säkert gå lägre.

Weekly Fibonacci ger $ 7.000 i bild

Det veckovisa 61,8 Fibonacci retracement-märket ligger på 7 033 dollar. Detta är en oroande möjlighet för tjurar eftersom tillbakadragandet kan utplåna långsiktiga tjurpositioner. De flesta handlare och investerare gick in på den nuvarande marknaden runt 7 000 dollar, vilket innebär att de kommer att avveckla sina positioner och bokföra vinster om det aktuella fallet överdriver.

Utsikterna att röra vid 61,8 procent retracement är ganska skrämmande. Det kommer dock att finnas många tjuringångar längs denna nedåtgående spiral som kan vända nedåtgående trend. Nedgången till 7 000 dollar skulle ge marsjnivåerna in i bilden. För att inte glömma, de institutionella investerarna sitter på staketet och väntar på rätt ögonblick för att starta storskaliga köp.

Björnar blir starkare

Om CME-gapstöd på 9 600 $ inte håller kan korrigeringen gå djupare. Tyvärr kan ett sådant scenario ge 61,8 procent Fibonacci-stöd i spel. Det betyder att korrigeringen kan gå hela vägen upp till 7 100 $. Allt söder skulle innebära att tjurmarknaden för i år är över.

BitMex visar att Bitcoin-futures inte heller målar en rosig bild. Det öppna intresset har nått 800 miljoner vilket är ungefär samma som för två veckor sedan när Bitcoin-priset började sjunka.