Bitcoin Network wordt rood na de Bull Run

Bitcoin Network wordt rood na de Bull Run

De verkoop van de bitcoin van de mijnwerkers gaat door, omdat zij steeds gezondere winstmarges zien.

De crypto-markt is in het weekend rood geworden.

Altcoins registreren verliezen in combinatie met Bitcoin, dat vandaag de dag is gedaald tot bijna 15.700 dollar.

Op het moment van schrijven zijn we nog steeds net onder de $15.815, maar in het rood met meer dan 2,77%, met een volume dat ook is gedaald naar $2,03 miljard.

Net als de prijs, die nu in de consolidatie zou kunnen zijn na een stijging van 45% in de afgelopen maand, zijn ook de fundamenten van het netwerk aan het dalen.

Het aantal transacties is echter nog steeds licht gestegen, samen met de verkoop van de bitcoin van de mijnwerkers, wat een goede zaak is. Interessant is dat de mijnwerkers steeds meer gezonde winstmarges zien dankzij de recente rally.

Naast de prijsstijging zijn er meer mijnexploitanten opgestart en zijn er meer middelen besteed aan de mijnen van Bitcoin Superstar, waardoor het hasjtarief van het netwerk in oktober naar een nieuw record is gestegen.

Zoals we al meldden, heeft het einde van het natte seizoen in China in de afgelopen weken de elektriciteitskosten opgedreven. „Nu het hasjtarief in de mijnbouw en de moeilijkheidsgraad op recordhoogte zijn gekomen en de elektriciteitskosten zijn gestegen, zagen de mijnwerkers hun inputkosten stijgen, waardoor de marges in de mijnbouw uiteindelijk tot de meest recente daling van het hasjtarief zijn gedaald“, merkte TradeBlock op.

Maar nu opnieuw, bij lagere moeilijkheden, worden de mijnwerkers geschat om terug bij gezondere marges te zijn, vooral aangezien de marktprijs van bitcoin hoger blijft duwen.

Hoewel de markt lijkt te zijn gekalmeerd, is het vooralsnog niet duidelijk of een grote terugtrekking zoals verwacht zal komen. Zoals we zagen bij de S&P 500, toen QE dit jaar voor het eerst werd geïntroduceerd, handelde de aandelenmarkt op multiples naar zijn nieuwe hoogtepunten.

Bovendien heeft de totale futures open rente (OI) de 6 miljard dollar overschreden. Zelfs op OKEx, kruipt OI door de $1.1 miljard mark ondanks de onopgeloste terugtrekkingskwesties. Het is echter de moeite waard om op te merken dat de Bitcoin-mijnbouwpool van OKEX bijna al zijn hashrente, die voorheen goed was voor ongeveer 5%, heeft verloren als gevolg van de onttrekkingskwesties.

„Het is dit kuddeachtige gedrag dat ook overvolle transacties veroorzaakt en uiteindelijk leidt tot de handel in activa bij torenhoge veelvouden“, merkt Denis Vinokourov van Bequant op.