Bitcoin met een gemiddelde van 200% winst per jaar bewijst dat het de wereld ‚opeet‘ – Raoul Pal

Bitcoin met een gemiddelde van 200% winst per jaar bewijst dat het de wereld ‚opeet‘ – Raoul Pal

Een samenvatting van de macro-investeringsprestaties sinds 2011 onderstreept Bitcoin als het ultieme winnende punt.

Bitcoin (BTC) „eet de wereld op“ dankzij een rendement van meer dan 6.200.000% over 10 jaar en een jaarlijks rendement van ongeveer 200%, aldus beleggingsstrateeg Raoul Pal.

In een tweet op 15 dec. herhaalde Pal zijn vaak geciteerde zinsnede, omdat nieuwe gegevens de omvang van Bitcoin Code outperforming van belangrijke activa aantoonden.

Bitcoin-recordwinsten werden blootgelegd

Zoals Charlie Bilello, oprichter en CEO van Compound Capital Advisors, opmerkt, heeft een Bitcoin-investering in 2011 een rendement van 6.271.233% opgeleverd. Niets heeft het sindsdien geëvenaard, zei hij, en de volgende beste weddenschap, de Nasdaq, biedt een schamele 512%.

„Bitcoin eet de wereld op,“ vat Pal samen terwijl hij de cijfers deelt.

Zoals Cointelegraph rapporteerde, is 2020 een rudimentair jaar geweest voor hodlers, aangezien Bitcoin de voorkeur geeft aan aandelen, goud en andere macro weddenschappen om gemakkelijk de titel van beste investering te claimen.

Tegen het dieptepunt van $3.600 in maart is BTC/USD met 440% gestegen.

Of het nu gaat om een dollar-kostengemiddelde of een eenmalige investering van $100 10 jaar geleden, Bitcoin doet andere investeringen zoals Apple of Amazone’s in de afgelopen tien jaar in de schaduw staan.

20.000 dollar breakout „zal komen“

Als Bitcoin onder de 20.000 dollar blijft, maakt dat het uitbreken ervan alleen maar moeilijker, daar zijn bekende marktcommentatoren het over eens.

In een tweet op dinsdag betoogde macro-analist Alex Krueger dat de huidige prijsactie gewoonweg Bitcoin is die zich voorbereidt om uit te breiden naar nieuwe hoogtepunten.

Volgens Krueger is een duwtje in de rug van $20.000 – iets wat tot nu toe aan Bitcoin is ontweken – allesbehalve gegarandeerd.

„Hoe meer tijd BTC doorbrengt onder de 20K en hoe lager de financierings- en termijnbasis als de prijs de 20K nadert, hoe sterker de opwaartse breuk als die eenmaal komt“, schreef hij.

„Het zal komen.“

BTC/USD is er tot nu toe niet in geslaagd om de verkoopdruk, die begint bij $19.500, te verlagen.

Institutionele kopers die BTC verzamelen zijn de eerste verdedigingslinie van de stieren geworden bij het voorspellen van verdere opwaartse impulsen. De termijnmarkten, een belangrijk institutioneel toegangspunt, hebben de laatste maanden een recordactiviteit gekend.

Gekoppeld hieraan, zoals Krueger opmerkt, hebben aspecten zoals de financieringsgraad voor perpetuele swaps weinig bearish signalen opgeleverd, ondanks het feit dat Bitcoin opnieuw een recordhoogte heeft bereikt.

Een uitzondering kwam eind november, toen de dekkingsgraad steeg net voordat BTC/USD naar een dieptepunt van $16.500 dook. Zijn opmerkingen komen overeen met die van ontwikkelaar Vijay Boyapati, die eerder deze maand zei dat een Bitcoin van minder dan 20.000 dollar een gezonde zaak was.

„Hoe langer #Bitcoin onder de 20.000 zweeft, hoe meer energie er onder zit, waardoor de stap boven de 20.000 veel explosiever wordt“, schreef hij.

Bitcoin is boven de 10.000 dollar gebleven voor een recordaantal van 143 opeenvolgende dagen.